maanantai 18. toukokuuta 2015

Heart of Andalucia

Sevilla on Espanjan neljänneksi suurin kaupunki ja Andalucian pääkaupunki. Kaupungilla on pitkä ja värikäs historia, mikä näkyy edelleen kaupunkikuvassa ja tekee Sevillasta monipuolisen ja eloisan matkakohteen. Sevilla sijaitsee yhden Espanjan tärkeimmän joen, Guadalquivirin, varrella, minkä ansiosta kaupunki aikoinaan alkoikin kasvaa ja on siitä syystä nykyään yksi Euroopan historialtaan rikkaimpia kaupunkeja. Sevillasta löytyy merkkejä niin roomalaisten, maurien kuin arabienkin vallasta. Historiallisia rakennuksia ja monumentteja on paljon ja koko kaupunkikuva on täynnä entisaikoijen merkkejä.

This weekend we finally went to Sevilla with Pipsa and Roxanne. And I love love loved the city!! Filled with exiting history, lovely buildings, the contrast between burning hot citylife and the green parks and fountains.. Such a beautiful city! Sevilla somehow was really peaceful. On Saturday evening we just sat on the street and listened to a street artist playing violin and enjoyed the atmosphere. We also did sightseeing: Plaza de España, Maria Luisa Park, the Cathedral and Alcázar.. And then we just walked the streets, found dream apartments and small cafés and restaurants.. We tried also to go to Isla Mágica but finally ended up just walking besides the beautiful riverside. All in all a fun and relaxing weekend!! :)


Sevilla oli meidän to do-listalla jo pitkään, helmikuussa ekan kerran mietittiin sitä, mutta silloin päädyttiin kalliin hinnan vuoksi Malagaan. Nyt kuitenkin päätettiin lähteä, aikaa ei enää ole hukattavaksi! Ja voi kyllä kannatti mennä!! Sevilla on niiin kaunis kaupunki, rakkautta ensisilmäyksellä. En varmaan ikinä oo nähnyt niin paljon vanhoja korkeita kivitaloja, jäätävän suuria monumentteja, leveitä katuja, vihreitä puistoja, suihkulähteitä, vaaleanpunaisia ja liiloja kukkasia puissa ja niin kiehtovaa tunnelmaa kaupungissa. Kaupungin monivaihteinen historia tekee paikasta erityisen kiehtovan. Oli myös uskomatonta, miten paljon puistoja, vihreyttä ja vettä kaupungissa oli! Sevilla on Espanjan kuumimpia kaupunkeja, kesäisin lämpötilat nousee kevyesti yli neljänkymmenen ja nyttenkin keskipäivän jälkeen oli 35 asteen paikkeilla. Kaupungissa näkyykin vastakkainasetteluna auringonpaahtamat kadut ja puistojen sekä suihkulähteiden muodostamat keitaat.

Me lähdettiin Pipsan ja Roxannen kanssa lauantaiaamuna Blabla-autolla kohti Sevillaa ja matka sujui tosi kivasti. Paikanpäällä suunnistetiin hostellille, joka oli keskustassa ja lähdettiin heti kiertelemään kaupunkia. Yöpymispaikoissa kirjautumiseen tarvitaan yleensä passi, jota mä ja Pipsa ei tietenkään oltu muistettu... Ajokortti ei kelvannut todistuksesta, mutta onneksi meidän molempien kämppikset oli kotona ja he lähettivät meille kuvat passeista, minkä perusteella sitten pystyttiin todistamaan henkilöllisyys. Ekana päivänä kierreltiin vaan kaupunkia, käytiin Plaza de Espanalla, Maria Luisan puistossa sekä jokivarressa kävelemässä. Käytiinpä kääntymässä myös Isla Mágicalla, jossa on huvipuisto. Naurettavan korkeiden hintojen takia ei kuitenkaan menty sisään.. Aiheutettiin myös hilpeyttä paikallisissa, kun yritettiin napata taksia eräältä valtavalta autotieltä.. Kyseessä oli varmaan yksi suurimmista kaduista, millä ei niin vain pysähdytä. Ei saatu taksia siitä, mutta sen sijaan moni autoilija naureskeli ja punaisissa liikennevaloissa muutama viittoili, että nyt olis hyvä aika juosta auton kyytiin, jos halutaan. :D
Sevillassa olisi lauantaina ollut myös jotkin festarit, mutta vaikka eka mietittiin sinne lähtöä, lopulta päädyttiin vain syömään meksikolaisessa ravintolassa. Hyvä päätös, koska sunnuntaina herättiin aikaisin ja lähdettiin taas seikkailemaan kaupungille. Nyt vuorossa oli Katedraali sekä Alcázarin linnake ja puutarha, jossa myös Game of Thronesia on kuvattu. Istuttiin myös terassilla aivan Arco del Postigon ja Atarazanes Reales de Sevillan vieressä. Arco del Postigo on siis 1200-luvulta peräisin oleva portti, jonka läpi kaupunkiin on kuljettu ja Atarazanes Reales on aivan portin vieressä oleva alue, joka 1200-1500-luvuilla toimi telakkana. Seuraksi terassille saatiin myös kaksi jätkää Granadasta, jotka olivat olleet festareilla ja joista toiseen tutustuttiin perjantain Nerja-retkellä. 

Oli ihana ja rentouttava viikonloppu! Niin kauniita maisemia ja rakennuksia, rauhallinen tunnelma ja hyvä fiilis. Lauantai-illalla istuttiin kadunvarrella varmaan puoli tuntia kuuntelemassa yhtä katusoittajaa viulun kanssa ja vain fiilisteltiin kaupungin tunnelmaa. Ei liikennettä, vain puheensorinaa, öisen kaupungin syke, juuri sopivan lämmin ilta ja hyvää musiikkia. Oli mahtavaa. :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti