tiistai 24. helmikuuta 2015

Weekend getaway to the beach

Miten rentouttavaa voi olla lähteä vaan kahdeksi päiväksi toiseen kaupunkiin! Tuntuu siltä, kuin olis tehnyt pienen etelänmatkan ja nyt palannut arkeen.. Lähdettiin täältä lauantaina klo 10.15 ja palattiin sunnuntai-iltana puolen yön aikaan. Malagaan kestää ajaa täältä noin 1,5 tuntia eli matka ei oo pitkä, mutta tuntuu siltä, että matkustaisi ihan eri paikkaan. Granada on sen verran korkeammalla, että täällä on vielä välillä vähän viileä (+15 suunnilleen) mutta Malagassa oli sunnuntaina ihan kesäkelit. Auringossa parhaimmillaan +23 astetta!! Se lämpö ja meri, niitä olin kaivannut niin paljon. <3 ainoa, mikä Granadasta tosiaan puuttuu on meri..
Lähdettiin matkaan tosi extempore ja varattiin hostelli ja bussipaikat vasta perjantai-iltana. Matkaan lähti Pipsa ja minä Suomesta, Roxanne Kanadasta ja Lindsey sekä hänen kaverinsa Adila Englannista. Sen kummempia suunnitelmia ei ollut, paitsi että kaikki halus rannalle ja saamaan vähän väriä pintaan! Meidän retkeä rytmitti syöminen, oltiin koko ajan miettimässä mitä seuraavaksi syödään ja missä hahah. Syömisen lisäksi käveltiin ihan älyttömän paljon, tää oli mun kovin treeni kuukauteen.. Lauantaina käytiin Alcazabassa, joka on vanha linnoitus ja jossa on samoja arabivaikutteita kuin Granadan Alhambrassa. Kiivettiin myös ihan järkyttävän jyrkkä vuori ylös ja päästiin ihailemaan upeita maisemia.Sunnuntaina aamupalan jälkeen suunnattiin heti rannalle, ihaltiin satamaa ja merimaisemia, kerättiin simpukoita ja loikoiltiin auringossa. Ostettiin torimyyjiltä koruja ja syötiin frozen yogurttia. Oli ihan todella ihanaa voin kertoa! Sunnuntai oli myös eka päivä, kun mulla ei herätessä ollut yhtään kuumetta, eli kyllä kelpas viettää päivää. Aurinko paistoi niin kuumasti, että pienet rusketusrajatkin ehti tulla ja kasvot sai onneks terveempää väriä. Toivottavasti Granadaan tulee pian yhtä lämpimät kelit!
Hostelli, jossa yövyttiin oli muuten nimeltään Oasis Backpackers Hostel. Vaikka yleensä oon tosi epäileväinen näistä, niin tätä voin suositella, jos on kaveriporukalla liikkeellä pienellä budjetilla. Ystävällinen henkilökunta, siistit tilat ja hyvä sijainti! 

Ja nyt kun matkailun makuun on päästy, niin seuraava reissu on kuulkaa torstaina. Tällä kertaa lähdetään Lissaboniin viikonlopuksi ;) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti