torstai 26. helmikuuta 2015

Oppilaat lakkoilee

Helou helou!
Tulin kertomaan nopeesti kuulumisia täältä huolettomasta espanja-elämästä. Täällä on ollut hassu kouluviikko, kaikki tiedekunnat on vuorotellen ja vaihdellen lakkoilleet ja tunteja on peruttu. Lakossa ei kuitenkaan ole olleet opettajat, kuten mä luulin, vaan oppilaat!? En edes uskonut ekalla kerralla kun kuulin, että se on oppilaiden lakko. En ees tiennyt, että oppilaat voi lakkoilla? Jotenkin tuntuu, että lakkoilusta on oppilaille enemmän haittaa kuin hyötyä.. Suomessa en ainakaan näkisi, että opettajat vaan peruisi luentoja, koska opiskelijat nyt on sattuneet järjestämään lakon. :D Erasmus-opiskelijana tää lakkoilu on tietysti vielä asteen verran huvittavampaa..
No mutta mitä täällä sit on tehty, kun kouluun ei oo paljon ollut asiaa? Mun tiedekunnassa lakko koski vain torstaita ja perjantaita, joten alkuviikon oli normaalit luennot. Tiistai-iltana oli kansainvälinen tapas-ilta, tällä kertaa vuorossa oli meksikolaisia tapaksia. Niin hyvää! Keskiviikkoiltana sitten taas oli yhdet synttärijuhlat ja bileet Granerossa, joka on vähän Dynamon tapainen yökerho. Vihdoin mäkin pääsin terveenä juhlimaan ja oli kyllä hauska ilta!! Tänään torstaina tavattiin Pipsan ja Eppin kanssa iltapäivällä ja mentiin yhteen Teteriaan syömään, jonka jälkeen kulutettiin päivää siirtymällä sinne paikalliseen jokirantaan terassille ja sitten Plaza Trinidadille syömään jätskiä. Nautittiin auringosta ja hyvästä seurasta ja oli ihanan leppoisa tunnelma. Tännekin on siis vihdoin tullut lämpimät kelit!! Ensi viikoksi on luvattu reilua kahtakymmentä astetta. :)


Aika kuluu koko ajan ihan hirveän nopeesti.. Sunnuntaina oon ollut täällä kuukauden!! Onneksi ollaan alettu tekemään paljon kaikkia juttuja jo nyt ja suunnitteilla on vaikka mitä kivaa. Täällä ei kauheasti oo aikaa ollut pelkästään itsekseen hengailuun, toisaalta hyvä vaan. Granada on loppupeleissä niin pieni paikka kuitenkin, että tulisi nopeesti tylsää yksin oleskellessa. Täällä tutustuu edelleen koko ajan uusiin ihmisiin ja ensi viikoksi onkin monta tapaamista jo sovittuna eri ihmisten kanssa. Kaikkien extempore-juttujen lisäksi!


Parin tunnin päästä on aika suunnata bussiin ja lähteä kohti Lissabonia! Näyttää niin kauniilta ja ihanalta paikalta, tosi kiva päästä sinne ja samalla tulee yksi maa lisää mun listalle. Matkustaminen ja uusien paikkojen näkeminen on kyllä aivan parasta. Palataan asiaan ensi viikolla, ajattelin vähän kertoa koulusta ja luennoista täällä ja tehdä sellanen arkipäivä-postauksen, että näette millaista ihan tavallinen arki täällä on. :) ja kerron tietysti myös Lissabonin matkasta. Enkä oo unohtanut, että lupasin tehdä vinkkipostauksen Granadan päiväretkeä varten!
Mutta nyt, kivaa viikonloppua sinne murmelit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti