lauantai 21. helmikuuta 2015

Espanjajuttuja

Alkuviikon jälkeen ei täällä oo tapahtunut erikoisia, peruselämää eli koulua, tapaksia ja auringosta nauttimista! Ai vitsi on ihana kävellä kadulla auringossa ja istuskella puistoissa ja aukioilla. Kevättakki ja -kengät on korkattu! Tähän väliin ajattelin kertoja vähän #espanjajuttuja eli juttuja, joita täällä on erityisesti laittanut merkille. Näitä on paljon lisää, mutta laitetaan vaikka parissa osassa. :)

Tänään lähdetään Malagaan tyttöjen kanssa la-su-ajaksi, koska kaikkien teki mieli vaihtaa maisemaa hetkeksi. Niin kiva päästä meren äärelle, sitä täällä onkin jo ollut ikävä! Eli palataan kuulumisten kera alkuviikosta :)

Mi semana ha consistido de estudios, tapas y sol. Aah el sol, me encanta mucho! Ahora voy a decir cosas que para mi parecen raras o graciosas aquí en Granada. Siempre hay cosas que son tipícas para un país o una cultura. Sería divertido saber, qué tipo de cosas en Finlandia parecen raras para otros.. Hoy vamos a Málaga con chicas!! Es pena que no puedo ir a Carneval de Cadiz pero no puede hacer nada.. Pero creo Málaga va a ser muuuyy bien! He perdido el mar y va a ser genial a conocer nuevos lugares. Buen fin de semana a todos! :)


 • Vain harva ihminen puhuu täällä englantia, mistä syystä arvetenkin moni on positiivisesti yllättynyt siitä, miten hyvin joku suomalainen puhuu espanjaa ja yllättynyt myös siitä, miten monia kieliä suomalaiset puhuvat.
 • Jos et kuitenkaan puhu espanjaa, ihmiset kuvittelevat että kovempaa puhuminen/huutaminen ja huitominen auttavat ymmärtämään paremmin kieltä..

 • Oon saanut kertoa toodella monelle, että Suomi on kaksikielinen maa. Kielet on suomi ja ruotsi eikä suinkaan englanti, vaikka sitäkin on eritetty ehdottaa monesti.
 • Suomen ilmasto on myös ihmetyttänyt monia, erityisesti brasilialaiset oli järkyttyneitä Suomen kesästä, koska heidän talvensa on kuulemma samanlainen.
 • Myös suomalaisten kesämökki-kulttuuri on kiinnostanut monia, samoin elintaso ja elämiseen kuluva raha. :D
 • Erityisesti taksikuskit on älyttömän ystävällisiä, oon saanut vinkkejä, tsemppauksia ja ystävällisiä sanoja ja hyviä keskusteluja kaikkien kuskien kanssa tähän mennessä.
 • Taloissa on yksinkertaiset ikkunat eikä keskuslämmitystä -> sisällä on kylmä useimmiten ja esimerkiksi suihkuun mennään seuraavalla kaavalla: 10min ennen suihkuun menoa sähköpatteri kylppäriin ja täysille, seuraavaksi itse kylppäriin ja pikavauhtia suihkuun, jossa maailmanennätys vauhdilla yritetään saada kaikki toimet tehtyä ennen kuin lämmin vesi loppuu, suihkusta pois ja varpaisillaan hyppien haetaan pyyhe ja sitten mahdollisimman nopeesti vaatteet päälle takaisin. Tän jälkeen voi olla suht normaalisti. :D

 • Kaikki maksetaan käteisellä ja ravintolassa lasku tulee koko pöydälle yhteisesti. Kolikoita täytyy siis olla koko ajan, mutta kun yrittää maksaa isoilla seteleillä saadakseen niitä kolikoita, saa huokaisuja ja pitkiä katseita.
 • Kun ostat juoman (viini, olut, appelsiinimehu..) saat tapaksen usein kaupan päälle. Illalla on siis syömisen sijasta halvempi lähteä drinkeille syömään! 
 • Frutería, panadería, pescadería.... You name it we got it! Pikkukauppoja hedelmille, leiville, kalalle ja ties mille löytyy rutkasti.
 • Särkylääkkeet on järjettömän halpoja ja myydään jäätävissä pakkauksissa. 
 • Järjettömän isoissa pakkauksissa on myös shampoot, hoitoaineet yms.

 • On todella ok tulla tapaamiseen joka alkaa klo 21 esimerkiksi klo 21.30. Koulussa taas on todella ok, että luento aloitetaan aiemmin kuin ilmoitettu.
 • Jos et tiedä, missä luokassa jokin tunti pidetään, turha kysyä koulun toimistolta. He eivät välttämättä tiedä, että kyseinen kurssi edes järjestetään tässä tiedekunnassa.


Tässä kaikki tältä erää, joten ei muuta kuin kivaa viikonloppua! :)

4 kommenttia:

 1. Hahahhaa ei hitto XD perus toi et huudetaan, jos vaiks sit ymmärtäisit paremmin! Ja symppis taksikuskit, hieman eri taval ku täällä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikööö :D menee vaan huonommassa tilanne. Haha joo ne on kyl ollu mukavia joka kerta!

   Poista
 2. Lol :D kerro jooko niist sun kavereista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta :DD nojoo hei voisin kyl jotain tarinoita ja kuvia laittaa tänne! :)

   Poista