sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Magic of Granada

Ajattelin kirjoitella tällä kertaa siitä, mikä tekee Granadasta niin erityisen. Tämä on kaupunki, joka lumoaa matkailijan kuin matkailijan! Vaikka viipyisi pari päivää, viikon tai vuoden täällä, tää paikka  onnistuu ottamaan palan sydämestä mukanaan. Granadassa on jotain sellaista taikaa, mitä muualla ei vaan ole.

Rantapallo.fi-sivustolla kirjoitetaan Granadasta näin "Etelä-Espanjassa sijaitseva Granada on tarunomainen sekoitus perinteistä Andalusiaa ja tuhannen ja yhden yön satua", mikä onkin aika osuva kuvailu tälle kaupungille ja tunnelmalle täällä. Kun mun piti valita vaihtopaikkaa ja arvoin Barcelonan ja Granadan välillä, se mikä mut lopulta vakuutti päätöksestä oli juuri taianomaiset kuvat Granadasta ja kaupungin arabivaikutteet. Arkkitehtuuri on täällä on vaikuttavaa, päivät voisi kuluttaa tuijottelemalla yläilmoihin ja kävelemällä katuja pitkin. Pieniä kujia on enemmän kuin riittävästi, pieniä parvekkeita, kukkia, suihkulähteitä ja aukioita. Mitä yllättävimmistä paikoista ilmestyy upeita näköalapaikkoja eri puolille kaupunkia. Unohtamatta kuuluisia monumentteja kuten Alhambra, katedraali tai San Jeronimon luostari tai Albaycinin hurmaavia arabikortteleita. Sierra Nevadan vuoristo taustalla luo oman taianomaisen tunnelmansa kaupungille. Erityisen vaikuttavalta näytti, kun kaupungissa alkoi jo olla 30 asteen helteet, mutta vuorilla yhä näkyi lumiset vuorenhuiput.

Toinen asia, joka Granadassa viehättää, on ehdottomasti kaupungin avoimuus ja hyväksyvä tunnelma. Väestö täällä on äärettömän värikästä, opiskelijoita on ympäri maailmaa (kaupungin noin 300 000 asukkaasta noin 60 000 on opiskelijoita) mikä tietysti vaikuttaa, mutta lisäksi täällä asuu niin vaihtoehtoisia ihmisiä, mustalaisia kuin moderneja bisnesihmisiä rinnakkain. Täällä tapahtuu koko ajan jotain, on tapahtumia, kulkueita tai vain katutaiteilijoita soittamassa musiikkia tai esittämässä flamencoesityksiä. Eri plazoilla tapahtuu aina ja ihmisiä on liikkeellä aamusta iltaan. Ihmiset ovat yleensä myös ihanan avoimia ja puheliaita, harvasepäivä ajautuu juttelemaan tuntemattomien ihmisten kanssaniitä näitä. Eilen esimerkiksi pohdittiin erään espanjalaisen pojan kanssa, miksi aprikoosi eli albericoque on niin vaikea sanoa! :DNäiden lisäksi on monia muita syitä siihen, miksi Granada on niin hurmaava. Näihin syihin voisi listata esimerkiksi ainutlaatuisen tapaskulttuurin, uskomattoman määrän kahviloita ja kuppiloita, mahtavan ilmaston, loputtomat mahdollisuudet harrastaa liikuntaa niin vuorilla kuin meren äärellä sekä edulliset hinnat, jotka mahdollistavat matkustelun ja uusien asioiden kokeilun. Sekä tietysti espanjalaiset perinteet sekä se, että lähes kaikki palvelu tapahtuu espanjankielellä. Granada on paikka, joka jokaisen Espanjaan matkustavan tulisi nähdä! Näin lumoavaa ja kaunista kaupunkia ei usein tule vastaan. :) ja mulla on ollut etuoikeus asua täällä ja kutsua tätä kotikaupungiksi! Uskomattoman huikeaa!

Granada is the most beautiful and magical city I can imagine. There are many reasons for that but two main reasons for sure at least for me are the mix of traditional Andalucia and the arabic culture and the open atmosphere of the city. The architecture here is amazing, I could spend all my days Wandering the streets and looking at the beautiful buildings. All the plazas, miradores, Albaycin, Alhambra, Cathedral and other monuments.. Not to mention the magic that Sierra Nevada gives to this place. Also the mix of different people living here is amazing. There are so many different lifestyles but all live here side by side. This is a city that never sleeps, there are different events all the time, a lot of street artists that play music or dance flamenco and people usually are so talkative and open. Almost everyday I find myself talking with some guys, for example yesterday with a spanish guy about how dificult it is to say the word albericoque. :D

There are plenty of other things too that make this city one of a kind. The unic tapas culture, all the cafes and bars, posibilities to do sports in the mountains or near the sea and the cost of living that is cheaper and therefore allows to do trips and explode even more. Granada is a city that everyone who comes to Spain should visit. There is no other place that is as beautiful and magical as Granada :) i feel so priviledged and happy that I have had the opportunity to live here and call this my hometown. It's amazing! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti