tiistai 9. kesäkuuta 2015

Beach stories

Home sweet home! Kotona ollaan taas. Palattiin Granadan maaperälle maanantaina aamuyöllä neljän aikaan yhden erittäin pitkän ja monivaiheisen päivän jälkeen. Takana on mitä parhain viikonloppu Portugalin kuvankauniilla rannoilla ja miljoonia muistoja lisää tuotavaksi mukaan Suomi-kotiin!

Päällimäinen fiilis reissusta on mahtava! Oli juuri niin rentoa kuin odotettiin, viimeinen yhteinen retki, joten kaikki toivoi eniten yhdessäoloa ja hauskanpitoa ilman tiukkaa aikataulua ja tarkkaa ohjelmaa, ja tätä saatiin. Käytiin kolmella eri rannalla, syötiin rantaravintoloissa, juotiin coctaileja, pelailtiin uima-altaalla, nähtiin upeita maisemia ja näköalapaikkoja ja oltiin veneretkellä JA nähtiin delfiinejä! Mun unelma, jonka en edes ajatellut toteutuvan tällä retkellä. Sieltä ne kuitenkin yhtäkkiä tuli hyppimään meidän veneen viereen ja kulki mukana jonkin matkaa. Samalla oli ihana nauttia rannoista, kalliomaisemista ja Atlantista sekä tietty parhaimmasta seurasta, mutta toisaalta myös niin haikea miettiä, että toi oli meidän viimeinen yhteinen retki.. Mikä voi olla parempaa, kuin olla niin värikkäässä ja kansainvälisessä seurassa! Tuun kaipaamaan sitä niin paljon. Meillä on ollut niin hyviä keskusteluja kaikesta maan ja taivaan välillä, niin avartavaa ja kiinnostavaa. Esimerkiksi rannalla käänsin muille englanniksi Pipsan Trendi-lehteä, jossa oli juttu suomalaisten vaikeudesta antaa ja vastaanottaa kehuja sekä harrastaa small talkia.

My happiness


Delfines ♡♡

Those horrified looks "it was a wave!!"Täysin kommelluksitta ei kuitenkaan selvitty. Ensinnäkin meidän hostelli oli aivan kammottava.. Tuli muistutus, ettei mun hostellikammo oo ihan tuulesta temmattu, koska toi paikka muistutti jotain hullujenhuoneen hostellia! :D nukuttiin kuuden hengen huoneessa Katja, Roxanne, Pipsa, Sini, Marjana ja minä ja meille Pipsan kanssa lankesi epäilyttävä mummosänky olohuoneessa. Mä epäilin, että se on täynnä ties mitä ällöttävää ja nukuin selkä suorana koko yön paita tyynyn päällä suojana.. Muutenkin kaikkea epäilyttävää oli.. Kaiken huipentuma oli kuitenkin lähtöpäivänä, kun hostellin emäntä teki tarkastuksen kaikkiin huoneisiin ja alkoi meille kärytä siitä, että yksi pyyhe oli liian likainen?! Koko juttu meni aivan naurettavaksi ja surkuhupaisaksi ja lopulta pestiin käsin sitä sata vuotta vanhaa pyyhettä lavuaarissa Sephoran mango-suihkugeelillä.... Vieressä kyseinen emäntä meinasi repiä pelihousunsa aivan täysin ja menetti varmaan loputkin järjenhivenensä. Lopulta saatiin takuumaksu takaisin eikä jouduttu maksaa pyyhkeestä lisää. 

Toinen asia, joka aiheutti huvitusta oli meidän bussikuski. Käytettiin eri firmaa kuin yleensä, ja tämän kuskin reitit oli kyllä jotain aivan järjetöntä. Mentiin ihan säännöstä väärään suuntaan ja en oo elämässäni tehnyt niin montaa U-käännöstä yhden päivän aikana. Oli melkein perussettiä ajaa joka toinen katu molempiin suuntiin.. Eli terkkuja äidille ja isälle, tekin ajoitte täällä paremmin kuin eräät paikalliset! Kuski meinasi myös täysin flipata, kun tultiin rannalta takaisin bussiin hiekkaisina, mikä sinänsä on aika oletettavaa. Paluumatkalla hän iloisesti ilmoitti, ettei aio avata meille matkatavaraluukkua, jos bussissa on liikaa hiekkaa. Eikä muuten päästä kotiinkaan. Istutaan kaikki bussissa, jos hiekkaa on liikaa. :DSomersby and quark! First time since January, so good! :D I was excited.

Selfie-time and look of the evening..

Did someone say paradise?

Loppujen lopuksi nää jutut tekee kuitenkin matkasta ikimuistoisen. Saatiin niin monet naurut sekä hostellista että bussikuskista, että ikä on tuplattu taas monta kertaa. Tää oli nyt toinen kerta Portugalissa ja edelleen tykkään kovasti. Rannikko oli niin kaunista ja kaikki kalliot, luolat ja salaiset rannat henkeäsalpaavia. Samalla Portugali on kovin erilainen Espanjaan verrattuna. Aiemmin en osannut tehdä suurta eroa maiden välille, mutta erot on oikeasti aika suuria. Kieli on erilainen tietysti, mutta myös luonnoltaan ja maisemiltaan Portugali on mulle näyttäytynyt tosi erityyppisenä kuin Espanja. Yöelämä taas on vaikuttanut yhtä hullulta, ellei jopa välillä hullummalta kuin täällä! Esimerkiksi Albufeirassa kunnon yökerhot avautuivat vasta neljältä ja sitä ennen auki oli yksi baarikatu täynnä pieniä baareja ja "miniklubeja". Meille riitti visiitti baarikadulla, jonka jälkeen Pipsan kanssa seikkailtiin muistituntumalla takaisin hostellille samalla, kun katujen valoja alettiin sammutella. Uskomatonta, mutta totta, löydettiin perille ja avaimen puuttuessa mun tehtäväksi tuli kiivetä keittiön ikkunasta sisälle avamaan ulko-ovi. Nyt sekin tehty!

Ei voi muuta sanoa, kuin kiitos mahtavasta matkasta <3

Chicas finlandesas and a jump to the blue.Ohhh Portugal! With what should I begin.. Sun, beaches, amazing coast line, caves, boat trip, beach restaurants and coctails.. AND dolphins! A thing I never would have believed that would happen on this trip. But from the middle of nowhere they appeared and followed us for a while, jumping just beside our boat. Oh it was a dream come true. The trip was at the same time wonderful but also sad.. This really was our last trip together?? I can't believe it. What could be better than spending time with friends all over the world? We have had so many conversations about all possible things on earth and it's so eyes opening always.. It's definitively something I will miss a lot.

Of course the journey wasn't all free from troubles. We had a horrrible hostel.. I called it a "shitty hostel" all the time because it was so disgusting.. Our bed was one of the worst ones I have ever seen and the hostess of the hostel was like some crazy lady. She got really mad because we had a dirty towel in our room and was about to lose her mind because of that. Also our bus driver was funny.. He never knew where to drive so we ended up driving most of the roads twice, first to one direction and then back. And in the end he also almot lost his mind because people were so sandy after spending days at the beach so he said he will not give our luggage back och let us out from the bus if t is dirty when we arrive to Granada. Very normal :D 

All in all the trip was a blast! After these two trips to Portugal I can say that I really like it, it is a beautiful country with an amazing coast and a lot of places to see and things to do. It also is very different to Spain. That I didn't know earlier but now I can clearly see it. Especially the landscape is different but the nightlife might be even crazier there than here! After this trip I have hundreds of new lovely memories to bring back to my Finnish home. All I can say for now is THANK YOU once again for a great time and a wonderful trip <3 I  still wish we have many more to come.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti