keskiviikko 10. elokuuta 2016

The real now

Hei sinne. Ja kivaa alkanutta elokuuta!

Viimeksi kirjottelin oikeinkin hyvillä fiiliksillä - sen jälkeen tässä kolmen viikon aikana fiilikset on onkin mennyt vuoristorataa ylös alas elämään, tulevaisuuteen ja kaikkeen liittyen. Nyt ajattelinkin kirjoittaa tällaisen reality checkin, koska aina elämä ei voi olla pelkkää #thehappynow hastägiä.

Sosiaalisessa mediassa puhutaan niin paljon sen antamasta illuusiosta. Siitä, miten kaikki on ihanaa, terveellistä, reipasta ja kaunista. On brunsseja, auringonlaskuja, matkoja, illanviettoja, viiniä, hyvää fiilistä. Jo pelkkä noiden juttujen listaaminen kuulostaa ihanalta! Elämään kuuluu kuitenkin niin paljon asioita, jotka rajataan kuvien ulkopuolelle. Ihanan aamupalan vieressä lojuu oikeasti kasa likaisia astioita. Lattialla pino likaisia vaatteita. Sitä ihanaa mökkiviikonloppua varten on pitänyt taistella vapaata töistä ja auringonlaskukin tuli oikeastaan katsottua yksin. Viime aikoina oon kaivannut aitoutta jotenkin ihan älyttömästi. Ei jaksa keskustelua siitä, miten kukakin aikoo edetä uralla ja miten aikoo muuttaa ulkomaille sinne ja tänne ja se joka muuttaa kauimmaksi tai saa pisimmän työsopimuksen voittaa kilpailun. Sen sijaan aitoa keskustelua elämästä ja unelmista ja kaikesta maan ja taivaan välillä. Kaipaan iltoja Espanjassa, kun istuttiin korkealla kaupungin yläpuolella illan pimetessä ja juteltiin nimenomaan elämästä. Ei siitä miten saisi parhaan työn, eniten rahaa tai hienoimman asunnon. Vaan siitä mitä haluaa kokea, miten haluaa elää, mitä asioita arvostaa..

Sorrun itsekin luomaan tuota samaa illuusiota - instagramissa jaan parhaimmat kuvat ja inspiroivammat lainaukset. Siellä kaikki on yhtä inspiraatiota, auringonlaskua ja onnellisuutta. Teen sen tarkoituksella ja tahallaan, haluan että instagram edustaa juuri sitä puolta elämästä, jossa keskitytään niihin hyviin puoliin ja unelmien tavoitteluun. Aitous on kuitenkin sielläkin tärkeää. Ja jotta pystyy olla aidosti positiivinen ja inspiroitunut, täytyy välillä olla myös ikävä ja paha olo. Ja sekin täytyy hyväksyä. Kun sen hyväksyy, on sata kertaa helpompi olla positiivinen ja huomata ne hyvät asiat omassa elämässä.


Sen takia ajattelinkin tehdä jotain peruslinjasta poikkeavaa. Kerron tässä 5 asiaa, jotka eniten harmittavat tällä hetkellä. Sen jälkeen on luvassa vähintään 5 asiaa, joista voi olla onnellinen nyt.

Harmittaa, koska..

- ei ole rahaa matkustaa Suomeen kaverin läksiäisiin eikä Saksaan moikkamaan toista kaveria
- kesällä on missannut kaikki mökkiviikonloput, illanvietot ja kavereiden kanssa hengailut
- kovinkaan moni kaveri ei päässyt käymään Ruotsissa sinä aikana, kun oon asunut täällä
- ajoitus tuntuu usein olevan väärässä, esimerkiksi kun kyseessä on ihmissuhteet
- tuntuu, ettei kesä ole antanut kaikkea, mihin siinä olisi ollut potentiaalia

MUTTA, olen onnellinen, koska...

+ tämän kesän aikana on saanut paljon uusia kokemuksia ja oppinut uutta sekä töissä että elämässä
+ treenimotivaatio on tullut vihdoin takaisin ja tuntuu hyvältä tietää, että kohta tuntuu taas mukavalta olla omassa kropassa
+ tulevaisuus on avoinna, siellä voi tapahtua vaikka ja mitä, mistä ei vielä ole mitään tietoa
+ vapaudesta kannattaa nauttia juuri nyt
+ oon oppinut viihtymään omassa seurassa ja tekemään päätöksiä jälleen kerran itsenäisesti
+ ne kaverit ketä kesällä on nähnyt ja jotka on täällä käynyt, on ollut kultaakin kalliimpia. Syksyllä tulee olemaan niin monta viini-iltaa ja tulee olemaan ihana nähdä useammin
+ Tukholma, yksi mun lempikaupungeista, on niin lähellä ja oon päässyt viettämään siellä aikaa enemmän kuin koskaan ennen tänä kesänä.
+ tiedän, että maailmasta löytyy vielä hyviä tyyppejä ja niihin voi törmätä ihan sattumalta, kunhan ajoitus vielä matchaa
+ ulkomailla asuu mahtavia ystäviä, joiden kanssa ei välimatka eikä aika muuta mitään
+ tiedän, että avaimet omaan onnellisuuteen löytyy ihan omasta itsestä eikä kenestäkään muusta.


Olihan niitä siinä! Aloitin eilen tekemään sellaista haastetta, jossa joka ilta kirjoitetaan ylös päivän kolme asiaa, joista on iloinen tai kiitollinen. Uskon, että sen avulla huomaa, miten paljon hyviä juttuja omassa elämässä on, vaikka ajoittain voisikin tuntua kurjalta, jotkin tietyt asiat. Onko siellä muita kenellä on ollut samoja fiiliksiä? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti