keskiviikko 21. syyskuuta 2016

Airbnb onnea

Lueskelin Jennin Pupulandia-blogia, jossa hän esitteli kuvia Milanon Airbnb-asunnosta ja mieleen tuli pakostakin omat kokemukset Milanosta ja asuntojärjestelyistä. Vietettiin viime talvena viikko Italiassa, Milanossa ja Roomassa, uuden vuoden molemmin puolin ja oli kyllä mahtava reissu! Milanossa majoittuttiin niin upeassa asunnossa, joka löydettiin juuri Airbnbn kautta. Milanon keskustasta noin 20 min kävelymatka, taxilla vain hetki ja hintaa noin 10 e eli ei paha. Vanha, jättiläismäinen kivirakennus, jonka epäiltiin joskus toimineen kouluna tai muuna sen suuruuden takia. Asunto itsessään oli pieni ja studiomainen, mutta niin kodikas ja toimiva. Meillä oli periaatteessa vain yksi huone, jossa oli sohvasänky, keittiötaso sekä pöytä tuoleineen ja ylhäällä parvi. Olohuoneen ulkopuolella oli eteinen ja kylpyhuone. Kuulostaa ehkä karulta, mutta asunto oli jotenkin niin moderni ja sisustettu tyylikkäästi ja huonekorkeus valtava, että viihdyttiin tosi hyvin. Yritin löytää kuvia asunnosta, mutta näköjään en ole tallentanut yhtäkään! Roomassa oltiin varattu huone hostellista, mutta olisi sielläkin ehdottomasti kannattanut nähdä hieman enemmän vaivaa ja etsiä Airbnb.


Toinen onnellisuushetki oli Tukholmassa, jossa sielläkin löydettiin täydellinen asunto viikonlopuksi. Östermalmilla, vanhassa kivitalossa oleva yksiö, jossa oli parveke ja pieni keittiö. Tämäkin asunto oli sisustettu tyylillä ja miellytti kyllä omaa makua täysin. Muutamia sisustus-ideoita tulikin otettua sieltä! Jotenkin saa heti paljon aidomman otteen kaupunkiin, kun asuu asunnossa hotellin sijaan. On myös mahtava päästä heti kontaktiin paikallisten kanssa, vaikka sitten vain asunnon välityksellä! Aion kyllä jatkossakin aina kun mahdollista tutkia myös Airbnb mahdollisuuksia matkoilla.

Airbnb-asunnon varaaminen vaatii aina hieman enemmän kärsivällisyyttä kuin hotellin varaaminen. Omat vinkit on, että kannattaa varata aikaa ja tutkia valikoimaa rauhassa. Itse tapaan rajata alueen, jolla haluan asunnon sijaitsevan sekä mukavuudet, joita asunnossa tulisi olla. Hintahaarukkaa kannattaa vaihdella, jopa 20e lisäbudjetilla voi löytää suuren määrän uusia asuntoja. Kannattaa myös lukea läpi muiden jättämät arvostelut majoittajasta - onko hän esimerkiksi perunut viime hetkellä, miten asuminen yms järjestelyt ovat sujuneet. Kun tulee aika ottaa yhteyttä majoittajaan, olen aina lähettänyt hieman pidemmän viestin, jossa kerron perustietoja matkustajista (ikä, mitä opiskelee jne), reissun tarkoituksen, miksi juuri tämä asunto kiinnostaa ja aiemmat (hyvät) kokemukset Airbnbstä. Ja muutama kysymys majoittajalle. Myös jos minulla ja majoittajalla on useampi yhteinen kieli, kannattaa mainita siitä. Esimerkiksi Milanossa majoittajamme puhui mieluummin espanjaa kuin englantia, joten hän oli erittäin tyytyväinen, kun kerroin puhuvani mielelläni espanjaa. Ruotsissa puolestaan kaikki viestittely hoidettiin alusta asti Ruotsiksi.Apua mikä reissukuume tästä tulee!! Ei yhtään helpota, että edullisia opiskelijalentoja on tällä hetkellä tarjolla ympäri maailmaa... Marrakuussa onneksi on visiitti Irlantiin! Lennot vain odottaa varaajaansa vielä ;)

2 kommenttia:

 1. Reissukuume se on huipussaan täälläkin :D! Kuulostaapa kivalta että pääset marraskuussa Irlantiin! ^^ Tulee varmasti ihana reissu!

  ♥:llä: Sofia, FashionSituation

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu aina iskevän heti kun täällä ilmat alkaa viilentyä :D voi kiitos, odotan kyllä innolla reissua! Toivottavasti sullekin ilmaantuu joku matka tähän syksyyn ;)

   Poista