tiistai 17. toukokuuta 2016

Modern nomad

Luin hetki sitten artikkelin nykyajan nomadeista, moderneista vaeltajista. Jutussa käsiteltiin teknologian antamia mahdollisuuksia työskennellä ja elää paikasta riippumatta, määrätä itse omasta ajankäytöstä ja vaeltaa minne mieli tekee, samalla kuitenkin töitä tehden. Toi teksti oli jotenkin ihan älyttömän inspiroiva!! Ajatus siitä, ettei ole sidottu tiettyyn aikaan tai paikkaan on tosi kiehtova. Kun mietin, mitä tulevaisuudessa haluaisin tehdä, niin ehdottomasti jotain artikkelissa kuvatun kaltaista. 

Jutussa kerrottiin esimerkiksi, että töitä, joita voi tehdä tien päällä ovat sosiaalinen media, kirjoittaminen, valokuvaaminen, videot, bloggaaminen, graafinen suunnittelu ja ohjelmointi. Maailmalla ovat myös yleistymässä ns. jaetut toimistot, joista kuka tahansa voi vuokrata itselleen pöydän ja tehdä omia töitään inspiroivassa ympäristössä muiden matkalla olevien kanssa. Kuulostaa huikealta mun mielestä! En voi itseasiassa kuvitella inspiroivampaa ympäristöä, kuin uusi kaupunki ja toimisto, jossa työskentelee ihmisiä, joilla on toinen toistaan uskomattomampia tarinoita kerrottavana. Ei voisi olla opettavaisempaa ja innostavampaa ympäristöä. Oon pohtinut paljon reissaamiseen ja työntekoon liittyviä asioita (tietysti kun valmistuminen häämöttää ja matkakuume on vakio). Jotain ajatuksia on, mutta saa nähdä mitä niistä vielä kehkeytyy! Jokaisessa asiassa on tietysti monta puolta, mutta tällaisia ajatuksia on kiva pyöritellä ja kehitellä eteenpäin omanlaiseksi ratkaisuksi.


Nomad-sana on niin kauan kuin muistan ollut jotenkin jännittävä. Siihen liittyy aina myös mielikuva Johnny Deppistä, varmaankin siitä syystä, että sana tuli ensimmäisen kerran vastaan ylä-asteella englanninkirjassa, jossa kerrottiin jostakin Deppin elokuvasta ja häntä kuvailtiin nomadiksi. :D

Katsoin huvikseni, miten nomad määritellään ja löysin kaksi vaihtoehtoa:

1.A member of a people or tribe that has no permanent abode but moves about from place to place, usually seasonally and often following traditional route or circuit according

2. A wanderer 

Kuvailut pitää hyvin paikkansa myös sen nykyajan nomadin kohdalla. Myös nämä seuraavat kuvailut sopii mun mielestä hyvin aiheeseen. Espanjan seikkailujen jälkeen muhun on kyllä tarttunut ripaus tuollaista nomad-henkeä!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti