sunnuntai 29. toukokuuta 2016

5 syytä rakastua Tukholmaan

Tukholma pysyy vuodesta toiseen yhtenä lempikaupungeista. Sitä faktaa ei muuta vaihtovuodet eikä uusiin paikkoihin matkustaminen. Viime viikonloppuna tuli taas pitkästä aikaa vierailtua, ja uskon että tänä kesänä siellä tulee vietettyä paljon aikaa. Täältä kun ei matkaa ole kuin se 30-45 minuuttia junalla. :)5+1 syytä rakastua Tukholmaan:

- Yllätyksellisyys ja monipuolisuus: vaikka käyn kaupungissa vähintään kaksi kertaa vuodessa, sieltä löytyy aina uusia paikkoja ja täysin uusia puolia, joista ei edes tiedä mitään! Eri kaupunginosat on niin erilaisia toisistaan, mutta silti kaikki niin inspiroivia ja omalla tavalla hurmaavia. Tosi usein on myös erilaisia tapahtumia käynnissä, mikä omalta osaltaan elävöittää katukuvaa.

- Kauniit vanhat rakennukset ja kivitalot, joita on joka puolella. Niin kaunis katukuva, ettei mitään järkeä. Viimeksi teki vain mieli kuvailla taloja auringossa.

- Meren läheisyys. Meri on lähellä niin monessa kaupunginosassa, että se on tällaiselle merta rakastavalle ihan mahtavaa. Sillä on niin suuri vaikutus koko kaupunkiin ja sen tunnelmaan.

- Jet set tunnelma, mutta kuitenkin kaupunki on hallittavan kokoinen. Tukholmassa tapahtuu aina ja sinne mennessä tulee itsellekin tunne, että kaikki on mahdollista ja mitä vain voi tapahtua.

- Ihmiset. Sanotaan, että ihmiset tekevät kaupungin ja niin se kai on. Rakastan tutkailla ihmisten tyyliä ja menoa aina Tukholmassa. Se on yksi ensimmäisistä asioista, joita tehdään, jos saavutaan laivalla Turusta. Sillä tavalla pääsee hyvin oikeaan tunnelmaan ja ns. Tukholma mindsettiin. ;)

+ kahvilat, museot ja tapahtumat!! Tukholmassa on älytön määrä ihania kahviloita ja ruokapaikkoja, joista en ole ehtinyt edes murto-osaa, koska aina sorrutaan vanhoihin lemppareihin. Moderna Museet ja Fotografiska on ihan lemppareita museoita.. Ja jokainen viime kerta, kun oon käynyt kaupungissa siellä on ollut jonkin sortin kulttuuri tapahtuma Kungsträdgårdenissa. Ihana kun ihmisiä on liikkeellä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti