sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

My snapshots

Kaksi viikkoa elämää täällä takana ja hurjan nopeasti on aika mennyt. Tämä sunnuntai on ensimmäinen päivä ilman suunnitelmia! Lähdettiin reissuun heti ekan viikon päätteeksi ja sieltä palattiin kirjaimellisesti suoraan töihin, joten kunnon pyöritystä heti alkuun. Näihin kahteen viikkoon on mahtunut paljon lounaita ja kahvitteluja, ekat terassikahvit, grillikauden avajaiset ja after work, pyöräretki ja piknik ulkona (+ yksi räjähtänyt pyöränrengas), pizzailta ja tietysti myös paljon uuden oppimista töissä, uusia ihmisiä, markkinointia ja suunnittelua ja monta kokousta/tapaamista. Näitä kaikkia listatessa huomaa, että tapahtumia on oikeastaan ollut ihan älyttömän paljon! Ja vielä kun ottaa huomioon, että välissä oltiin neljä päivää Barcelonassa.
Ihan ensimmäinen vaikutelma Uppsalasta oli, että tää on todella litteä kaupunki!! Tänne ajaessa oli pelkkää suoraa maata, mikä tuntui ihan älyttömän oudolta. Lähemmäs kaupungin keskustaa tullessa alkoi näyttää järkevämmältä, mutta ei täällä kaupungissa kovin paljon korkeuseroja silti ole. Ei maastossa eikä rakennuksissa. Ihan tottumiskysymyshän tämä on, mutta aika hassua, kun vertaa esimerkiksi Turkuun tai Granadaan! Kaupungin keskusta puolestaan oli ensivaikutelmaltaan erittäin söpö ja on sitä edelleen. En tiedä voiko kaupunkia voi tosiaan sanoa söpöksi, mutta sitä toi keskusta ainakin on. Vanhoja kivitaloja, pikkuisia kauppoja, jokiranta ja paljon erilaisia ravintoloita, kahviloita ja terasseja. Vähän sellainen vanhan ajan tunnelma. Vaikka Uppsala on suunnilleen samankokoinen kuin Turku, tuntuu kuin olisi vähän pienemmässä kaupungissa. Yksi erikoisuuksista täällä ihan selkeästi on opiskelijaelämä ja miten se vaikuttaa kaupunkiin. Esimerkiksi sain just tietää, että täällä on enimmäkseen istuskelubaareja ja jos haluaa lähteä kunnolla ulos ja tanssimaan, suurin osa myös ei-opiskelijoista suuntaa opiskelijajärjestöjen ylläpitämiin "juhlatiloihin".
Oltiin eilen pyöräretkellä, tai yritettiin olla, kunnes keskellä peltoa kuului jäätävä pamahdus ja pyörästä, jolla ajoin, räjähti takarengas!! En vieläkään tajua, miten siinä niin kävi! Onneksi oltiin ehditty vaan noin 4km päähän keskustasta, koska jouduttiin taluttamaan pyöriä tietysti koko matka takaisin. Ihan pilalle pyöräretki ei onneksi mennyt, koska meillä oli makoisat eväät mukana ja kiivettiinkin eräälle näköalapaikalle pitämään evästaukoa! Huomattiin myös, miten helposti ihmiset lähestyivät ja alkoivat jutella, kun siirryttiin keskustasta pois luontoon. Eräs herra kehui meidän eväitä, toinen harmitteli pyörän kohtaloa ja kaikki vastaantulijat tervehtivät. 

Mutta se tällä kertaa, kuvat saa puhua puolestaan. :) suuntaan nyt lounaalle ja sen jälkeen tiedossa on rento ilta ja valmistautuminen ensi viikkoon!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti