sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Mistä haaveilet?

Oon miettinyt viikonloppuna paljon haaveita ja tavoitteita ja niihin liittyviä asioita. Eilen aamulla selailin tuttuun tapaan instagram-feediä ja törmäsin seuraavaan kuvaan:


Voisinpa melkein sanoa, että tavoitteet ja haaveet on elämän suola. Ne ylläpitää inspiraatiota ja hyvää mieltä, ja niiden ansiosta teen joka päivä asioita, joista pidän. Kaikki listat on myös hyviä, sillä niiden avulla saa jäsenneltyä ajatuksia, tavoitteet konkretisoituu ja sen lisäksi, että ne pysyy paremmin mielessä, ne on myös helpompi tavoittaa. Mulla on ollut tapana tehdä sellainen ns. tavoitelista aina uutena vuotena ja sitten kesää varten oon tehnyt vähän leppoisamman listan täynnä asioita, joita haluan kesän aikana tehdä. Tänään kuitenkin mietin, että miksen tässä vaiheessa vuotta vähän päivittäisi omaa tavoitelistaani. Alkuvuodesta mulla ei ollut käsitystäkään siitä, että huhtikuussa jo asuisin Ruotsissa tekemässä oman alan juttuja ja lisäksi reissu Espanjaankin onnistuisi samalla. Nämä kaksi juttua oli nimittäin suunnilleen suurimmat vuodelle asettamistani tavoitteista! Joten jotta sama hyvä draivi jatkuisi läpi vuoden, aion päivittää nykyistä tavoitelistaa. Kirjoittelen tänne sitten, kun se on valmis. :)


Toinen asia, jota aloin miettiä, oli tosiaan ne haaveet. Töissä juteltiin hetki sitten kaikenlaisista materialistisista haaveista, mitä ihmisillä oli: Kylie Jennerin huulipuna, täydellinen sohva, merkkilaukku, mokkakorkkarit.. Joku taisi heittää ilmoille kysymyksen, mikä olisi unelmien laukkuhankinta. Monella naisella on joku tietty unelmienlaukku, jonka haluaa, mutta oon ehkä siinä mielessä erikoinen, ettei mulla koskaan oo ollut erityisen suuria merkkihimotuksia.. Tai tottakai monet merkit on hienoja enkä panisi pahitteeksi omistaa sellaisia, mutta en pelkän merkin takia ole koskaan ollut erityisen innostunut mistään tuotteesta.

Merkkilaukkujen ja -huulipunien sijaan mun haaveet ja unelmat liittyy matkustamiseen ja uuden kokemiseen. Voin viettää tunteja selaillen kauniita kuvia kaukomaista ja lukien tarinoita matkoista ja seikkailuista. Haaveilen siitä, että pääsisin joogaamaan auringonnousussa merenäärellä, että saisin viettää päiviä merellä purjehtien ja siitä, että näkisin delfiinejä vapaana luonnossa. Haluan kokea aitoa paikallistunnelmaa ja sitä kuuluisaa historian havinaa ennestään tuntemattomissa paikoissa. Haluan kiivetä vuorille ja ihastella maisemaa, nähdä auringonlaskun toisella puolella maailmaa ja tutustua uusiin ihmisiin, oppia ymmärtämään eri tapoja katsoa maailmaa, kuulla toisten ihmisten tarinoita ja oppia seuraamaan omaa intohimoa. Haaveilen matkasta Afrikkaan ja toisaalta myös Etelä-Amerikkaan, haluan mennä safarille ja kokeilla surffaamista. Haluan viettää päivän SUP-laudan päällä Costa Rican rannikolla ja nähdä Havannan vanhat talot ja tunnelman. Haaveilen, että pääsen pian käymään Venetsiassa ja näkemään sen arkkitehtuurin. <3

Voin mielelläni säästää rahaa ja jäädä paitsi jostakin, jos sen sijaan saan uusia kokemuksia, pääsen avartamaan omia mielikuvia ja opin uutta ja saan inpiraatiota toisilta. Rakastan kyllä kauniita esineitä, tauluja ja designjuttuja, uusia vaatteita ja kaikkea tätä. Joskus haluan juuri sen täydellisen korkeahuoneisen asunnon, jossa on leveät ikkunalaudat ja sisustus, joka on juuri eikä melkeen omaan makuun. Mutta ainakaan vielä en haaveile niistä samalla tavalla, kuin uusista maista ja kokemuksista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti