sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Elämä aakkosten mukaan

Aurinkoista sunnuntaita! Täällä on koko viikko vietetty sateisissa merkeissä.. Nopeasti siihen hyvään ilmaan tottuu, tällä viikolla en oo kertaakaan muistanut ottaa sateenvarjoa mukaan ja joka kerta ulos astuessa yllättynyt pientä tihkusadetta. :D paikalliset vasta kauhuissaan onkin, kun on niiiiiin järkyttävä keli..

Mutta tässä seuraavaksi olisi esittelyssä elämä aakkosten mukaan täällä Granadassa :)

A - Aikataulut. Koko aika-käsite on täällä niin erilainen.. Busseilla ei oo aikataulua (tai on: 07.00-23.30), yleisesti kaikki aikataulut on joustavia, mutta välillä saattaa oll että jokin asia, esim koulukurssin vaihtaminen, on mahdollista vaan tietynä päivänä tiettyyn kellonaikaan... Ota siitä selvää sitten.

B - Babel. Yksi lemppari tapas-paikoista, täällä saa tapaksia ympäri maailmaa esim mustaa riisiä, falafelia, hummusta, fajitaksia.

C - Cartuja eli mun kampusalue. Kaikista kauimpana ja korkeimmalla oleva tiedekunta yhdessä parin muun tiedekunnan kanssa.

D - Diversiteetti :D taustalla Sierra Nevadan lumiset vuoret, kaupungissa hippialueita, vanhoja historiallisia alueita ja moderneja rakennuksia. Puolen tunnin päässä lähin ranta ja meri. Opiskelijoita ympäri maailmaa ja ihmisiä laidasta laitaan. 

E- Ennakkoluulottomuus ja elämykset. Täällä vasta oon tajunnut, miten älyttömän ennakkoluuloinen välillä oon.. Tästä lähtien Suomessakin aion yrittää olla avoimempi kaikelle.

F- Fiesta. Siitä ei pääse yli eikä ympäri, että fiestat on tärkeässä osassa tässä kansainvälisessä opiskelijakaupungissa.

G- Gastronomia hahah ruokaa on suuressa osassa täällä ja kaikkea uutta tulee testattua ja erityisesti reissuilla haetaan myös kokemuksia paikallisista herkuista!

H- Hippieeee. Muhun on väistämättä tarttunut Albaycinin hippitunnelma ja kauppojen ihanat, boheemit hippivaikutteiset vaatteet.I- Itsenäisyys. Tänne lähteminen on tehnyt niin hyvää itsenäisyydelle ja sen tajuamiselle, mitä itse haluaa!

J - Jäätelö. Aaaii vitsi mitä paikkoja ollaan löydetty, on italialaista, frozen yogurttia, sorbettia, kaikkia makuja ja kastikkeita ja hedelmiä ja marjoja..

K- Käteinen raha ja kansainvälisyys, en osaa valita. Molemmat yhtä paljon arkipäivää!

L- Luuserifiilis koulussa, kun ei ymmärrä sanaakaan välillä opettajan puheesta. Tätä fiilistä en ookaan kokenut sitte sen jälkeen, kun menin ekaluokalla ruotsiluokalle osaamatta sanaakaan ruotsia.

M- Matkustelu. Sitä on onneksi saanut tehdä paljon ja saa jatkossakin tehdä!

N- Nauru, ei mee päivääkään ettenkö nauraisi kippurassa keskusteluille, joita käydään ja usein naureskelen yksinäni kadulla kävellessä ja se vasta hauskaa onkin. Hauskoja sattumuksia tapahtuu harva se päivä ja nauru on herkässä.

O- Oma rauha, sitä täällä välillä kaipaa, kun siihen on kotona Suomessa niin tottunut.P- Parhaat ystävät, niin Suomessa kuin Espanjassa tekee paljon!

Q- Qmuus. Haha kun täällä tulee kuuma, se kuumuus todella on polttavaa!

R- Rentous ja rento suhtautuminen elämään, käy miten käy ja osaa asioista on turha suunnitella liikaa etukäteen.

S- Siesta. Ei nukkumiselle, mutta aikaa hoitaa omia asioita, rentoutua, kahvitella... Yleensä siesta aika menee mulla kuitenkin koulussa tai treenaamassa.

T- Tapaskulttuuri, erityisesti ominaista Granadalle.

U- Ulkoilma ja loputtomat kävelyt ja vuorikiipeilyt! Unohtamatta ulkoterasseja, ulkoaamupaloja ja ulkolounaita ja ja ja..

V- Vessat on ainainen jännityksen aihe: toimiiko ne, missä kunnossa ne on, uskaltaako mennä, miksei porukka osaa käydä vessassa siististi..... 

W- Woowww fiilis tulee edelleen päivittäin ja erityisesti siitä, miten siistiä täällä on asua ja mitä kaikkea voi saavuttaa, kun vaan keksii mitä haluaa!

X- ihan X:nä makoilu sängyssä reissujen tai pitkien iltojen ja öiden jälkeen :D

Y- YO10 elikkäs kuntosali, jossa täällä käyn ja jossa on hyvä fiilis ja aina kiva mennä.

Z- zeikkailut :D seikkailua täältä tultiin hakemaan, niitä on saatu mutta niitä kaipaan vaan lisää koko ajan! Tää wanderlust on vasta kunnolla syttynyt :)


Bonuksena vielä

Å- Åstrand inte i Åbo utan i Granada. Ei oo verrattavissakaan meiän omaan jokirantaan, sitä alan ikävöidä viimeistään, kun jokirantakausi avattu-kuvia alkaa näkyä.

Ä- Älyttömyydet, joita täällä tulee vastaan koko ajan. Monta kertaa päivässä mietin itsekseni, että mitä hittoa porukka täällä oikeen miettii?? :D

Ö- Ötököihin en vielä oo kauheasti törmännyt, puluihin kyllä niidenkin edestä! Niitä pitää väistellä täällä yhtä paljon kuin kotonakin, koska ne yrittää ihan samalla tavalla hyökätä päälle. Hahah kyllä nää mun uudet kaverit on saanut nauraa, kun ei oo tottunut siihen, että väistelen puluja :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti